Praktische info
Hieronder vind je alle praktische info over de Baloise Antwerp Park Miles.
Lees nog even deze ultieme tips. Zo wordt de Baloise Antwerp Park Miles een geslaagde opener van jouw nieuwe loopseizoen!
- De Baloise Antwerp Park Miles loopt door natuur- en parkgebied. We willen dit event zo milieubewust mogelijk organiseren en voorzien bij de bevoorradingsposten van 10 en 21 km GEEN wegwerpbekertjes voor de deelnemers. Breng dus zelf je herbruikbaar bekertje mee. Je kan aan de Help Desk ook een opvouwbaar siliconen bekertje kopen voor 3 EUR dat je nadien ook op andere events kan gebruiken.
- Wat vind ik waar?Borstnummers afhalen, kleedkamers, opbergruimte sporttassen, toiletten, start, … liggen allemaal vlakbij elkaar in Sportpark Ruggeveld bij Sportoase & Runners’ lab Groot Schijn (Ruggeveldlaan 480, 2100 Deurne). Alle praktische info, hoe je de site bereikt met het openbaar vervoer en waar je kan parkeren vind je op de website (bereikbaarheid & parkeren).
Maak je gebruik van onze opbergruimte voor sporttassen? Zorg dan zeker voor een goed sluitende sporttas. Losse kledingstukken of plastic tassen worden niet aanvaard. - Je kan je borstnummer vanaf 8u afhalen in Runners’ lab Groot Schijn met het e-ticket dat je via e-mail ontving. Niks ontvangen? Check dan zeker je ongewenste mails of spam.
Runners’ lab is trouwens geopend, handig voor wie nog snel inkopen wil doen. - Hou je aan je tijdsslot
Je kan vrijblijvend starten gedurende het half uur in je gekozen wave. - Het parcours ligt er op bepaalde plaatsen modderig bij. We voorzien zelf een aantal rubberen matten, maar raden de lopers die trailschoenen hebben aan om deze te dragen. Heb je er geen? Geen nood, met een beetje voorzichtigheid geraak je er ook.
- Uitslagen worden opgemaakt op basis van nettotijden. Drummen om vooraan te staan en stipt om pakweg 10u te vertrekken is dus niet nodig. Je tijd wordt pas gestart bij het overschrijden van de officiële startlijn.
- Geniet na de finish nog even na aan de bar op het gezellige terras. Foodmaker biedt alle deelnemers ook een soepje aan, heerlijk om terug even op te warmen bij de vuurkorven.
- Have Fun! Dit is misschien wel de beste tip die we je kunnen meegeven. Vergeet vooral niet te genieten van deze loop en maak er samen een onvergetelijke dag van. Jouw loopseizoen is nu officiëel gestart!
- Tijdsopname door middel van een chip
- Bevoorrading onderweg voor de 10 en 21 km (2x) en uitgebreide bevoorrading aan de finish
- Kleedkamers en douches.
- Gratis bewaarplaats voor sporttassen
- Uitslagen beschikbaar online
- Parcoursbeschrijving online
- Exclusieve herinneringsmedaille
- Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Meer info
Programma zondag 29 januari
Om het loopcomfort te maximaliseren zullen alle lopers verspreid starten in 6 waves van maximum 600 deelnemers. Kies bij je inschrijving je eigen tijdstip waarop je wenst te starten. Je kan vrijblijvend starten gedurende het half uur na je gekozen wave. Je tijdsregistratie start pas wanneer je over de start loopt, zo heeft elke loper zijn individuele exacte tijd! We doen dit om zoveel mogelijk spreiding te hebben tussen de lopers. Een voorbeeldje: Als je bent ingeschreven voor wave 1 kan je gerust starten om 8u45 zonder dat er een kwartier bij je tijd wordt bijgerekend!
Op je e-ticket staat je uur weergegeven, staat er 10u, dan kan je starten tussen 10u en 10u30.”
- Vanaf 8u: afhalen borstnummer
- Waves:
- 8u30 – 9u
- 9u – 9u30
- 9u30 – 10u
- 10u – 10u30
- 10u30 – 11u
- 11u – 11u30
De finish sluit om 14u00.
Locatie
Start & finish: Sportpark Ruggeveld bij Sportoase & Runners’lab Groot Schijn.
Ruggeveldlaan 480, 2100 Antwerpen
Wie ingeschreven is, ontvangt een bevestigingsmail met daarin zijn/haar e-ticket. Met dit e-ticket kan je op zondag 29 januari (vanaf 8u00) jouw borstnummer in de inschrijvingszone afhalen. Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox.
Wie ingeschreven is via een groepsinschrijving met afhaling van het groepspakket door de groepsverantwoordelijke, kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de hele groep.
De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van het borstnummer, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.
Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd.
Plooi het borstnummer niet en verwijder de stickertjes op de chip niet.
Aan de start/finish kan je gebruik maken van de kleedkamers en douches van Sportoase.
Je kan je sporttas afgeven aan de stand “opbergruimte sporttassen” die zich op dezelfde locatie bevindt. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met deze sticker je sporttas terug ophalen.
Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

We proberen de Baloise Antwerp Park Miles op een milieubewuste manier te organiseren. Zo zullen bij de bevoorradingsposten van de 10 en 21 km GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar eigen bekertje zal moeten meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.
De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.
Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.
Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.
Opgelet: Door de noodherstelling aan Viaduct Merksem wordt er ernstige hinder verwacht op R1 richting Nederland en zal het sluipverkeer mogelijks zorgen voor extra drukte op de Turnhoutsebaan, August van de Wielelei en Krijgsbaan. Hou hier rekening mee bij het plannen van je verplaatsing.
Gezien de vele deelnemers die we verwachten is het aangeraden met de fiets of met het openbaar vervoer te komen!
- Tramhalte ‘Deurne Ruggeveld’ ligt op zowat 500m van de eventsite en is makkelijk te bereiken via lijnen 5 en 10.
- Velostation (stalling voor deelfietsen) Park Groot Schijn
- Fietsenstalling aan Sportoase
Kom je toch met de auto, dan kan je gratis parkeren op parking Makro Deurne (via inrit Wommelgemsesteenweg of inrit Turnhoutsebaan) op zowat 800m van de eventsite.
Parking Sportoase / Runners’ Lab is beperkt én betalend (2,5 EUR).
Het is absoluut aangeraden de Ruggeveldlaan te vermijden aangezien het daar al snel te druk wordt.