Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Baloise Antwerp Park Miles.

Naast een parcours door de verborgen groene long van Antwerpen bieden we jou ook een uitgebreid deelnamepakket aan:

 • Tijdsopname door middel van een chip
 • Bevoorrading onderweg voor de 10 en 20 km (2x) en uitgebreide bevoorrading aan de finish
 • Kleedkamers en douches.
 • Gratis bewaarplaats voor sporttassen
 • Uitslagen beschikbaar online
 • Parcoursbeschrijving online
 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Meer info

Programma zondag 28 januari

Vanaf 8u: afhalen borstnummer

Waves:

  • Wave 1: 8u30 – 9u00
  • Wave 2: 9u00 – 9u30
  • Wave 3: 9u30 – 10u00
  • Wave 4: 10u00 – 10u30
  • Wave 5: 10u30 – 11u00
  • Wave 6: 11u00 – 11u30

De finish sluit om 14u00.

Locatie

Start & finish:  Sportpark Ruggeveld bij Sportoase en Runners’lab Groot Schijn

Om het loopcomfort te maximaliseren zullen alle lopers verspreid starten in 6 waves van maximum 600 deelnemers. Kies bij je inschrijving je eigen tijdslot waarin je wenst te starten. Je kan vrijblijvend starten gedurende het half uur van je gekozen wave. Je tijdsregistratie start pas wanneer je over de start loopt. Zo heeft elke loper zijn individuele exacte tijd. We doen dit om zoveel mogelijk spreiding te hebben tussen de lopers.

Voorbeeldje: Als je bent ingeschreven voor wave 1 (8u30-9u00), kan je gerust om 8u45 starten zonder dat er een kwartier bij je tijd wordt bijgerekend.

Wie ingeschreven is, ontvangt een bevestigingsmail met daarin zijn/haar e-ticket. Met dit e-ticket kan je op zondag 28 januari (vanaf 8u00) jouw borstnummer in de inschrijvingszone afhalen. Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox.

Wie ingeschreven is via een groepsinschrijving met afhaling van het groepspakket door de groepsverantwoordelijke, kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de hele groep.

De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van het borstnummer, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.

Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd.

Plooi het borstnummer niet en verwijder de stickertjes op de chip niet.

Kleedkamers

Aan de start/finish kan je gebruik maken van de kleedkamers en douches van Sportoase. 

Opbergruimte sporttassen

Vanaf 8u kan je je sporttas tijdens het evenement vrijblijvend achterlaten aan de voorziene opbergruimte die zich op dezelfde locatie bevindt. Er wordt een sticker met uniek nummer op je tas gekleefd en je ontvangt een sticker met hetzelfde nummer om te kleven op je enkel- of polsbandje of je rugnummer. Je uniek nummer wordt tevens op je arm of hand geschreven. Na je deelname aan het evenement kan je je sporttas terug ophalen op vertoon van je sticker én je nummer op je arm of hand. Bij verlies van je sticker zal je je sporttas enkel kunnen ophalen na het tonen van je nummer op je arm of hand en mits een juiste beschrijving van je tas en de inhoud ervan aan de organisatie. 

De organisatie zal de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om de ruimte zo goed mogelijk te bewaken, doch gebruik ervan is op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen. 

Enkele aanbevelingen: 

 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas en zorg dat deze ook goed is afgesloten zodat er geen items uit je sporttas kunnen vallen. 
 • Laat geen waardevolle items (zoals Iphone, sporthorloge, portefeuille enz.) achter in je sporttas. 


De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

We proberen de Baloise Antwerp Park Miles op een milieubewuste manier te organiseren. Zo zullen bij de bevoorradingsposten van de 10 en 20 km GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar eigen bekertje zal moeten meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.

Binnenkort vind je hier de bereikbaarheidsinfo terug.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.