Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Baloise Antwerp Park Miles.

Naast een parcours door de verborgen groene long van Antwerpen bieden we jou ook een uitgebreid deelnamepakket aan:

 • Tijdsopname door middel van een chip
 • Bevoorrading onderweg voor de 10 en 20 km (2x) en uitgebreide bevoorrading aan de finish
 • Kleedkamers en douches.
 • Gratis bewaarplaats voor sporttassen
 • Uitslagen beschikbaar online
 • Parcoursbeschrijving online
 • Exclusieve herinneringsmedaille
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Meer info

Programma zondag 28 januari

Vanaf 8u: afhalen borstnummer

Waves:

  • Wave 1 : 8u40 – 9u
  • Wave 2: 9u – 9u30 ⚠️ VOLZET!
  • Wave 3: 9u30 – 10u ⚠️ VOLZET!
  • Wave 4: 10u – 10u30 ⚠️ VOLZET!
  • Wave 5: 10u30 – 11u ⚠️ VOLZET!
  • Wave 6: 11u – 11u30 ⚠️ VOLZET!


De finish sluit om 14u00.

Locatie

Start & finish:  Sportpark Ruggeveld bij Sportoase en Runners’lab Groot Schijn

Om het loopcomfort te maximaliseren zullen alle lopers verspreid starten in 6 waves van maximum 700 deelnemers. Kies bij je inschrijving je eigen tijdslot waarin je wenst te starten. Je kan vrijblijvend starten gedurende het half uur van je gekozen wave. Je tijdsregistratie start pas wanneer je over de start loopt. Zo heeft elke loper zijn individuele exacte tijd. We doen dit om zoveel mogelijk spreiding te hebben tussen de lopers.

Voorbeeldje: Als je bent ingeschreven voor wave 1 (8u40-9u00), kan je gerust om 8u45 starten zonder dat er een kwartier bij je tijd wordt bijgerekend.

Wie ingeschreven is, ontvangt een bevestigingsmail met daarin zijn/haar e-ticket. Met dit e-ticket kan je:

 1. Het borstnummer ter plaatse ophalen vanaf maandag 22 januari tot en met zaterdag 27 januari in Runners’ Lab Groot Schijn (Ruggeveldlaan 488, 2100 Deurne) en krijg een kortingsbon voor loopschoenen ter waarde van € 10 cadeau. Bovendien krijg je 10 % korting op kleding (exclusief sportbeha’s, sokken en compressie).
  De openingsuren van de winkel kan je hier terugvinden. 

 2. Het borstnummer ter plaatse op zondag 28 januari (vanaf 8u00) in de inschrijvingszone ophalen.


Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox. Daar ook niets ontvangen? Contacteer ons dan zeker via info@golazo.com

Wie ingeschreven is via een groepsinschrijving met afhaling van het groepspakket door de groepsverantwoordelijke, kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen van het groepspakket op 28 januari en het verdelen van de borstnummers van de hele groep.

* Het wisselen van afstand, naam en of het ophalen van een groepspakket is ENKEL mogelijk op zondag 2​8 januari. Wens je advies en analyse bij de aankoop van schoenen dan maak je best online een afspraak via de website van Runners’ Lab om wachtrijen te vermijden.

De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van het borstnummer, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Deze extra service zorgt voor een meer correcte tijdsopname.

Deze chip is in de inschrijvingsprijs inbegrepen en moet na de wedstrijd niet meer worden gerecupereerd.

Plooi het borstnummer niet en verwijder de stickertjes op de chip niet.

Kleedkamers

Aan de start/finish kan je gebruik maken van de kleedkamers en douches van Sportoase. 

Opbergruimte sporttassen

Vanaf 8u kan je je sporttas tijdens het evenement vrijblijvend achterlaten aan de voorziene opbergruimte die zich op dezelfde locatie bevindt. Er wordt een sticker met uniek nummer op je tas gekleefd en je ontvangt een sticker met hetzelfde nummer om te kleven op je enkel- of polsbandje of je rugnummer. Je uniek nummer wordt tevens op je arm of hand geschreven. Na je deelname aan het evenement kan je je sporttas terug ophalen op vertoon van je sticker én je nummer op je arm of hand. Bij verlies van je sticker zal je je sporttas enkel kunnen ophalen na het tonen van je nummer op je arm of hand en mits een juiste beschrijving van je tas en de inhoud ervan aan de organisatie. 

De organisatie zal de nodige veiligheidsmaatregelen nemen om de ruimte zo goed mogelijk te bewaken, doch gebruik ervan is op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen. 

Enkele aanbevelingen: 

 • Gebruik een goed afsluitbare sporttas en zorg dat deze ook goed is afgesloten zodat er geen items uit je sporttas kunnen vallen. 
 • Laat geen waardevolle items (zoals Iphone, sporthorloge, portefeuille enz.) achter in je sporttas. 


De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke schade, verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

We proberen de Baloise Antwerp Park Miles op een milieubewuste manier te organiseren. Zo zullen bij de bevoorradingsposten van de 10 en 20 km GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemer zijn of haar eigen bekertje zal moeten meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.

De Baloise Antwerp Park Miles gaat door in Sportpark Ruggeveld bij Sportoase en Runners’lab Groot Schijn (Ruggeveldlaan 480, 2100 Deurne).

Sportpark Ruggeveld is goed bereikbaar met de fiets of met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Maak dan gebruik van een van de Park & Rides rond de stad. Ontdek alles over mobiliteit, bereikbaarheid en parkeren op slimnaarantwerpen.be

Met de fiets  🚴

Voor de deelnemers die met de fiets komen, is er een grote fietsenstalling voorzien aan Sportpark Ruggeveld, vlakbij de inschrijvingen en de start.
Komt u met een Velo-fiets, dan is het dichtstbijzijnde station ‘240 – Park Groot Schijn’.

Met het openbaar vervoer  🚌🚊

Plan op voorhand je reis met de routeplanner van De Lijn.
Zowel buslijn 19, 33 en 410 brengen u tot bij Park Groot Schijn.  Afstappen doet u aan halte Ruggeveld of A. Van De Wielelei.

Tram 10 en 5 brengen u tot bij Park Groot Schijn. Afstappen doet u aan halte Ruggeveld.

Met de wagen  🚗

Laat je wagen achter op een Park and Ride en neem de tram verder:

 • P&R Wommelgem: tram 8halte Van Riel
 • P&R Bosuil: tram 5halte Ruggeveld

Moet je toch met de auto tot in Antwerpen komen? Het evenement is te bereiken via de Turnhoutsebaan of via de E313 afrit Wommelgem.

Parking:

 • Parking Makro (7u30 – 14u30)
  • Wommelgemsteenweg, 2100 Wijnegem
  • Signalisatie voorzien naar de eventsite
  • Auto’s kunnen niet langer blijven staan dan 14u30.


⚠️ OPGELET:
 parkeren op Parking Sportoase is NIET toegelaten. We raden het af om te parkeren langs de parkeerstroken op de Ruggeveldlaan en in de omliggende straten. Start zonder stress en parkeer je daarom op Parking Makro.   ⚠️

Woont u in de buurt?

De Baloise Antwerp Park Miles start om 08u40 en eindigt om 14u00. Tijdens deze tijdspanne zal er enige hinder zijn op de Turnhoutsebaan / August van de Wielelei ter hoogte van parking Makro omwille van een oversteek van het parcours hier.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.