go-with-golazo-neg

Baloise Antwerp Park Miles trekt op 28 januari opnieuw door het Bosuilstadion en doet voor het eerst Fort 2 aan

Golazo
Golazo

Op zondag 28 januari vindt de derde editie van de Baloise Antwerp Park Miles plaats. De deelnemers lopen door enkele prachtige parken aan de oostkant van de stad en kunnen kiezen tussen 5, 10 of 20 km. Het hoogtepunt voor veel lopers wordt ongetwijfeld opnieuw de passage door het Bosuilstadion. Nieuw op het parcours in 2024 is Fort 2 in Wommelgem. De inschrijvingen openen vrijdag om 11u.

Start en aankomst van de Baloise Antwerp Park Miles liggen in Park Groot Schijn. Het groene parcours voert de lopers langs enkele van de mooiste groene longen van Antwerpen, zoals Domein Ertbrugge en de Bremweide, een groen eiland van zo’n 30 hectare. Onderweg passeren de lopers diverse landschappen zoals weilanden, fauna-akkers, dreven en boomgaarden. De Baloise Antwerp Park Miles is veel meer dan een gewone parkloop.

De deelnemers aan de 10 en 20 km mogen zich opnieuw verheugen op een passage door het Bosuilstadion, de thuishaven van regerend landskampioen Royal Antwerp FC. Zeker voor supporters van ‘s lands oudste voetbalclub is het een unieke gelegenheid om een keer vlak langs het heilige gras van hun favoriete ploeg te lopen.

Voor de lopers van de 20 km heeft de organisatie nog een leuk extraatje in petto: een mooie lus door en rond het fort van Wommelgem, waar geschiedenis en natuur op een prachtige manier samenvloeien. De passage langs de grachten van Fort 2 is zonder twijfel een hoogtepunt tijdens de Baloise Antwerp Park Miles. Deelnemers lopen ook in het buitenfort, dat normaal gesloten is voor het grote publiek.

De Baloise Antwerp Park Miles maakt deel uit van de Baloise Antwerp 10 Miles. 12 weken voor het grootste loopfeest van het land is het een perfect startpunt voor wie de Baloise Antwerp 10 Miles wil lopen. Eind januari heb je zo al een eerste waardemeter met het oog op het grootste loopevent van België, dat op zondag 21 april op de kalender staat.

Peter Wouters: “Bosuil als hoofdvogel”

Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters: “Van een reeks feestdissen naar de eerste van vele Antwerpse loopmissen in 2024. Ik weet zeker dat loopminnend Antwerpen vol energie en enthousiasme vervroegd uit de winterslaap komt. En dankzij de Baloise Antwerp Park Miles wordt het een mooi, groen en gezond ontwaken waarbij het parkenparcours voor een derde long zorgt tijdens het lopen. Het wordt weer erfgoed, bomen en vogels spotten voor de deelnemers, met de Bosuil als hoofdvogel”, knipoogt de schepen.

Deel dit bericht